Veelgestelde vragen - Werkgevers

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hier treft u de meest gestelde vragen over Ergobaan aan, opgedeeld in een deel voor werkzoekenden en voor werkgevers.


Advertentie
 
 
Advertentie

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten, hoe kan ik inloggen?

Uw gebruikersnaam is tevens uw e-mailadres. Neem contact met ons op via de mail (info@ergobaan.nl) als dit niet werkt.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kan ik inloggen?

Ga naar www.ergobaan.nl om een nieuw wachtwoord te ontvangen, en klik op 'Inloggen'. Klik dan op 'Wachtwoord vergeten', vul daar uw e-mailadres in, dat gekoppeld is aan uw Ergobaan account en klik op 'Versturen'. U ontvangt hierna een e-mail op uw e-mailadres met daarin uw login gegevens.

Hoe kan ik mijn wachtwoord en/of e-mailadres wijzigen?

Om uw wachtwoord en/of e-mailadres te wijzigen moet u inloggen op Ergobaan.nl. Vervolgens klikt u op 'Mijn account'. Hier kunt u zowel uw e-mailadres als uw wachtwoord invoeren. Klik vervolgens onderaan de pagina op 'Opslaan'.

Hoe vind ik de juiste kandidaat?

U kunt een vacature plaatsen en wachten tot werkzoekenden bij u solliciteren. U kunt echter zelf ook op zoek naar de juiste kandidaat. Login op www.ergobaan.nl en gebruik de snelzoeker om in de CV database te zoeken. U kunt uw kandidaat vinden op basis van scholingen of werkervaring. Als u zeer specifiek wilt zoeken, gebruik dan 'Uitgebreid zoeken'. Hier kunt u middels het aangeven van een top 3 het systeem punten toe laten kennen aan een kandidaat. Het systeem van Ergobaan.nl zoekt in de database met CV’s naar de match in volgorde van meest passend.

Waarom is het handig om een profiel aan te maken?

Een profiel aanmaken op Ergobaan.nl helpt je verder! Verder bij het vinden van je (nieuwe) droombaan. Met behulp van je profiel kan Ergobaan.nl je vacatures laten zien die aansluiten op jouw competenties en wensen. Je bent bij Ergobaan.nl makkelijker te vinden voor werkgevers die op zoek zijn naar ergotherapeuten met jouw competenties. Hierdoor heb je een grotere kans op de perfecte match. Daarnaast kan Ergobaan.nl je regelmatig nieuw geplaatste vacatures mailen waardoor je altijd op de hoogte bent van het meest actuele aanbod. Je hoeft dus niet voortdurend zelf in te loggen! Om een profiel aan te maken, klik hier.

Hoe kom ik in contact met kandidaten?

Bij Ergobaan zijn er twee verschillende manieren. U kunt natuurlijk wachten tot kandidaten op uw vacature reageren. U kunt echter ook zelf het contact leggen. Wanneer u een geschikte kandidaat in de CV databank heeft gevonden, kunt u contact opnemen met de betreffende kandidaat. Dit kan via de contactgegevens die u terug kunt vinden in zijn/haar profiel. Het is ook mogelijk een reactie te sturen via de website. De werkzoekende krijgt hiervan een mailnotificatie en kan uw reactie op de site terugvinden. Mogelijk heeft de kandidaat zijn/haar contactgegevens afgeschermd. Het reageren via de site is dan de enige mogelijkheid om contact te maken.

Hoe plaats ik een vacature?

Om een vacature te plaatsen, dient u allereerst in te loggen. Klik dan op 'Vacature plaatsen' en vul de verplichte velden in. Het is belangrijk dat u aanvinkt wat voor u belangrijke competenties zijn. Onderaan de pagina klikt u op 'Opslaan'. Als alle verplichte velden correct zijn ingevuld, wordt de vacature geplaatst. Tevens ontvangen kandidaten die de vacaturemelder hebben aangezet een mailnotificatie.

Mag ik mijn contactgegevens in de vacature plaatsen?

Het is niet toegestaan om contactgegevens of directe links in de advertentie te plaatsen. Deze contactgegevens kunt u wel vermelden in uw profiel zodat deze automatisch naast uw vacature worden weergegeven wanneer een kandidaat is ingelogd.

Wat kan ik het beste als vacaturenaam invullen?

In de vacaturenaam kunt u het beste de naam van de instelling, de naam van de organisatie en de plaatsnaam zetten.

Wat kan ik het beste in de omschrijving zetten?

U kunt het beste omschrijven om wat voor soort cliënten het gaat, wat de reden van het ontstaan van de vacature is, hoe groot het team ergotherapie is, welke plaats in de organisatie de ergotherapie inneemt en een eventuele visie. Daarnaast de exacte hoeveelheid uren en de aanvangs- en einddatum. Vermeld er ook bij om wat voor dienstverband het gaat.

Waarom kan ik niet de exacte grootte aan uren van mijn vacature invullen?

De exacte hoeveelheid uren kunt u kwijt in de omschrijving. In het keuzemenu vindt u een range aan uren. Dit zorgt ervoor dat een eventuele match sneller gemaakt is en u eventuele andere kandidaten niet uitsluit. Een werkzoekende heeft altijd enige marge.

Wat kost een vacature op Ergobaan.nl?

Voor € 199,- wordt uw vacature voor 60 dagen op de website geplaatst. Voor € 239,- kunt u uw vacature plaatsen en heeft u tevens toegang tot onze CV database. Na plaatsing van de vacature gaat u automatisch akkoord met het verzenden van een factuur naar het door u ingevulde e-mailadres. De factuur ontvangt u per mail in een PDF bestand. De betaling moet binnen 30 dagen geschieden.

Ik heb alleen een vacature geplaatst en wil nu, op een later moment, toch ook toegang krijgen tot de CV database. Kan dit?

Het is mogelijk om op een later moment alsnog toegang te krijgen tot de CV database. Na aanvraag hiervoor heeft u alsnog toegang gedurende de looptijd van de eerder geplaatste vacature. Na aanvraag krijgt u direct toegang voor € 45,- en gaat u automatisch akkoord met het verzenden van een factuur naar het door u opgegeven e-mailadres.

Ik heb vaak meerdere vacatures per jaar. Wordt het voor mij dan voordeliger om een vacature te plaatsen?

Vanaf de derde vacature in een jaar tijd krijgt u 15 % korting.

Hoe kan ik de inhoud van mijn vacature wijzigen?

Om een vacature te wijzigen, dient u eerst in te loggen. Klik dan op 'Mijn vacatures'. Hier vindt u al uw vacatures terug. Klik op de titel van de vacature die u wilt aanpassen en wijzig de specificaties. Onderaan de pagina klikt u op 'Opslaan'. Als alle verplichte velden correct zijn ingevuld, wordt de vacature aangepast.

Wie kan mijn vacature en contactgegevens bekijken?

Iedereen kan uw vacature terugvinden op Ergobaan.nl. Werkzoekenden dienen echter in te loggen om uw contactgegevens te kunnen zien. U kunt er ook voor kiezen uw contactgegevens niet te laten tonen. Dit kunt u aangeven in uw profiel. Werkzoekenden kunnen dan alleen via de website contact met u opnemen.

Kan ik op Ergobaan.nl ook buitenlandse vacatures plaatsen?

U kunt op Ergobaan.nl uiteraard ook buitenlandse vacatures plaatsen. De match met een CV wordt hiermee wel lastiger. Wel is het zo dat de vacature dagelijks bezocht kan worden door ergotherapeuten en goed zichtbaar is voor werkzoekenden!

Ik heb meerdere vacatures, kan ik die in een advertentie plaatsen?

U dient voor elke vacature een nieuwe advertentie aan te maken, om de match zo passend mogelijk te kunnen maken. Vanaf de derde vacature in een jaar tijd krijgt u 15 % korting.

Wat maakt Ergobaan.nl anders dan andere vacaturesites?

Ergobaan.nl helpt u verder! Er kunnen zowel vacatures op geplaatst worden alsmede CV’s. In uw zoekprofiel naar de ideale toekomstige medewerker kunt u een top 3 van meest belangrijke items aangeven. Bijvoorbeeld jaren werkervaring of net die ene scholing. De database van Ergobaan.nl verschaft u uiteindelijk een overzicht met CV’s waarin de grootste match bovenaan staat. Het aantal sterren onder de naam van de werkzoekende geeft aan hoeveel gelijkenis de CV heeft met de door u ingevoerde voorkeuren. Ergobaan.nl is een betrouwbare site waar op een scherp geprijsde manier uw vacature geplaatst kan worden. Daarnaast is het plaatsen van een CV een gratis service. Dit zorgt ervoor dat een werkzoekende zich niet geremd voelt in het plaatsen van een CV.

Kan een werkzoekende alleen maar bij mij terecht komen via het overzicht aan CV’s, de ‘CV match’, die ik krijg?

Nee, een werkzoekende kan ook via een link direct reageren op de door u geplaatste vacature. De werkzoekende wordt via de link van uw vacature doorgeleid naar de pagina om een profiel aan te maken. Zodra het profiel gevuld is krijgt u deze gegevens gemaild. In deze mail staat duidelijk vermeld dat de werkzoekende zelf actief solliciteert op uw vacature en niet bij u terecht is gekomen via de ‘CV match’.

Kan het dat ik als werkgever uiteindelijk een match heb met een werkzoekende aan de andere kant van het land?

Nee, het systeem van Ergobaan.nl houdt hier rekening mee. Er worden alleen matches gemaakt op basis van provinciën.

Waarom staat op Ergobaan.nl de mogelijkheid voor een werkzoekende voor het uploaden van een digitale presentatie?

Vandaag de dag zijn werkgevers steeds meer geïnteresseerd in hoe een ergotherapeut zichzelf kan presenteren. Het bekijken van een digitale presentatie van een werkzoekende geeft u, als wellicht toekomstige werkgever, een eerste indruk van hoe de werkzoekende overkomt. De werkzoekende heeft een 'elevator pitch' van zichzelf gefilmd van circa één minuut waarin degene over zichzelf verteld wie hij/ zij is en waar de werkzoekende goed in is.

Kan een werkzoekende ook een profiel op Ergobaan.nl hebben zonder digitale presentatie van zichzelf?

Een werkzoekende heeft zelf de keus om een digitale presentatie te uploaden. Er kunnen zodoende ook profielen op staan zonder digitale presentatie.

 

Veel gestelde vragen - Werkzoekenden

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten, hoe kan ik inloggen?

Uw gebruikersnaam is tevens uw e-mailadres. Neem contact met ons op via de mail (info@ergobaan.nl) als dit niet werkt.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kan ik inloggen?

Om een nieuw wachtwoord te ontvangen, ga naar www.ergobaan.nl en klik op 'Inloggen'. Klik dan op 'Wachtwoord vergeten', vul daar uw e-mailadres in, dat gekoppeld is aan uw ErgoBaan account en klik op 'Versturen'. U ontvangt hierna een e-mail op uw e-mailadres met daarin uw login gegevens.

Hoe kan ik mijn wachtwoord en/of e-mailadres wijzigen?

Om uw wachtwoord en/of e-mailadres te wijzigen moet u inloggen op Ergobaan.nl. Vervolgens klikt u op 'Mijn account'.  Hier kunt u zowel uw e-mailadres als uw  wachtwoord invoeren. Klik vervolgens onderaan de pagina op 'Opslaan'.

Waarom is het handig om een profiel aan te maken?

Een profiel aanmaken op Ergobaan.nl helpt je verder! Verder bij het vinden van je (nieuwe) droombaan. Met behulp van je profiel kan Ergobaan.nl je vacatures laten zien die aansluiten op jouw competenties en wensen. Je bent bij Ergobaan.nl makkelijker te vinden voor werkgevers die op zoek zijn naar ergotherapeuten met jouw competenties. Hierdoor heb je een grotere kans op de perfecte match. Daarnaast kan Ergobaan.nl je regelmatig nieuw geplaatste vacatures mailen waardoor je altijd op de hoogte bent van het meest actuele aanbod. Je hoeft dus niet voortdurend zelf in te loggen! Om een profiel aan te maken, klik hier.

Waarom is het handig om een profiel aan te maken?

Een profiel aanmaken op Ergobaan.nl helpt je verder! Verder bij het vinden van je (nieuwe) droombaan. Met behulp van je profiel kan Ergobaan.nl je vacatures laten zien die aansluiten op jouw competenties en wensen. Je bent bij Ergobaan.nl makkelijker te vinden voor werkgevers die op zoek zijn naar ergotherapeuten met jouw competenties. Hierdoor heb je een grotere kans op de perfecte match. Daarnaast kan Ergobaan.nl je regelmatig nieuw geplaatste vacatures mailen waardoor je altijd op de hoogte bent van het meest actuele aanbod. Je hoeft dus niet voortdurend zelf in te loggen! Om een profiel aan te maken, klik hier.

Moet ik betalen voor mijn inschrijving op Ergobaan.nl?

Nee, voor werkzoekenden is deze service geheel gratis.

Wanneer kan ik me inschrijven als werkzoekende op Ergobaan.nl?

Je kunt je inschrijven wanneer je een afgestudeerde ergotherapeut bent. Als je bijna bent afgestudeerd kan je ook reageren. Geef dan aan wat je vermoedelijke afstudeerdatum is.

Hoe kan ik gegevens van mijn profiel wijzigen/ verwijderen of iets toevoegen?

Log in op Ergobaan.nl als je je profiel wilt wijzigen. Ga vervolgens naar 'Mijn account' en klik vervolgens op 'Mijn Profiel'. Je bent nu op je profiel, hier kun je informatie toevoegen/ wijzigen/ verwijderen.

Hoe kan ik een cv aanmaken op Ergobaan.nl?

Je kunt een cv aanmaken nadat je een account hebt aangemaakt. Vervolgens zijn er twee manieren hoe je een CV kunt plaatsen op Ergobaan.nl.

1. Opbouwen met een online hulpprogramma van Ergobaan.nl

Het online aanmaken van je cv op Ergobaan.nl is de eenvoudigste manier om een cv aan te maken. Via 1 webpagina kun je de onderdelen van je online cv invullen. Na het aanmaken van je cv kun je je cv bekijken en daar waar nodig aanvullen. Je kunt op elk gewenst moment wijzigingen aanbrengen aan je cv. Dit cv is overigens het enige cv wat te doorzoeken is op trefwoorden. Als je wilt dat je contactgegevens niet zichtbaar moeten zijn, bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat je huidige werkgever ziet dat je werkzoekend bent, moet je goed opletten dat je je contactinformatie uit je cv haalt.

2. Een MS-Word of Adobe-PDF cv uploaden

Je kunt ook een MS-Word document of Adobe-PDF document uploaden in je Ergobaan.nl account. Werkgevers die toegang hebben tot onze cv databank kunnen dan je document downloaden en bekijken. Als je wilt dat je contactgegevens niet zichtbaar moeten zijn, bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat je huidige werkgever ziet dat je werkzoekend bent, moet je goed opletten dat je je contactinformatie uit je cv haalt.

Kan ik mijn reeds gemaakte cv ook uploaden?

Je kan ook een MS-Word document of Adobe-PDF document uploaden in je Ergobaan.nl account. Werkgevers die toegang hebben tot onze cv databank kunnen dan je document downloaden en bekijken. Als je wilt dat je contactgegevens niet zichtbaar moeten zijn, bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat je huidige werkgever ziet dat je werkzoekend bent, moet je goed opletten dat je je contactinformatie uit je cv haalt.

Wie kan mijn gegevens bekijken?

Bij Ergobaan.nl weten we dat werkzoekenden verschillende motieven hebben om hun profiel op de website te zetten. Daarom zijn er 3 verschillende mogelijkheden:

1. Profiel en cv tonen

In 'Mijn Profiel' kun je je gegevens laten tonen aan werkgevers. Om dit zichtbaar te hebben moet je de optie 'NAW-gegevens tonen' aan hebben staan. Werkgevers kunnen je cv inzien en een reactie sturen via ErgoBaan.nl

2. Alleen cv tonen

In 'Mijn Profiel' kun je je gegevens vertrouwelijk maken door je NAW-gegevens niet te laten tonen. Ook je foto wordt dan niet getoond. Werkgevers kunnen nog wel je cv inzien. Zorg er voor dat je geen vertrouwelijke gegevens in je cv vermeldt hebt. Werkgevers kunnen je wel een reactie sturen via Ergobaan.nl. Op deze manier kun je anoniem op zoek naar een vacature of waarneming. Werkgevers zien immers alleen je competenties.

3. Alles verborgen houden

In 'Mijn Profiel' kun je je status op 'Niet actief' zetten. Werkgevers kunnen je dan echter helemaal niet meer terugvinden en je ook geen reactie sturen. Op deze manier krijg je nog wel de nieuwste vacatures doorgemaild via de 'Baanmelder' van Ergobaan.nl. De bedrijfsgegevens die bij de vacatures horen kan je ook bekijken.

Kan ik ook een account aanmaken als ik niet per definitie direct een leuke baan zoek, maar wel geïnteresseerd ben in interessante vacatures om te vergelijken met mijn huidige baan?

Door je profiel op ‘Niet actief’ te zetten ben je niet zichtbaar voor werkgevers. Zij krijgen jouw gegevens dan ook niet. Wel krijg je zelf de nieuwste vacatures doorgemaild via de 'Baanmelder' van Ergobaan.nl. De bedrijfsgegevens die bij de vacatures horen kan je ook bekijken.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder e-mails van Ergobaan.nl ontvang?

Je kan ervoor zorgen om minder e-mails van Ergobaan.nl te ontvangen door in te loggen op Ergobaan.nl. Klik vervolgens op 'Mijn Account' en daarna op 'Mijn Profiel'. Zet deze op 'Niet actief' en je ontvangt geen nieuwe e-mails van werkgevers meer. Let op: werkgevers kunnen je dan echter ook niet meer vinden. Klik verder op 'Baanmelder' en zet deze op 'Niet actief' en je ontvangt geen nieuwe vacatures meer. Mocht je toch nog e-mails ontvangen van Ergobaan.nl, neem dan contact met ons via info@ergobaan.nl.

Is het verstandig om mijn account te verwijderen als ik niet langer op zoek ben naar een baan?

Als je op dit moment niet op zoek bent naar een baan, kun je eenvoudig je carrièrestatus wijzigen. Login op Ergobaan.nl en ga naar 'Mijn Account'. Klik vervolgens op 'Mijn Profiel' en zet je status op 'Niet actief' en klik op 'Opslaan'. Zowel je profiel en je CV zijn dan niet meer in te zien door werknemers. Als laatste klik je op 'Baanmelder' om deze op 'Niet actief' te zetten en klik op 'Opslaan'. Je zult nu geen e-mails en andere informatie meer ontvangen van Ergobaan.nl. Door je gegevens wel te laten staan kan je in de toekomst makkelijk opnieuw gebruik maken van Ergobaan. nl. Je hoeft dan niet meer alles opnieuw in te voeren en hooguit eventuele wijzigingen aan te brengen.

Waarom staat op Ergobaan.nl de mogelijkheid voor het uploaden van een digitale presentatie?

Vandaag de dag zijn werkgevers steeds meer geïnteresseerd in hoe een ergotherapeut zichzelf kan presenteren. Het uploaden van een digitale presentatie van jezelf geeft je wellicht toekomstige werkgever alvast inzicht in hoe je overkomt. Deze presentatie kan voor een werkgever voor een vertaling zorgen naar hoe je als ergotherapeut te werk gaat richting andere disciplines, als docent, als vertegenwoordiger etc. Film met een digitale camera een korte presentatie, ofwel 'elevator pitch', van jezelf waarin je enthousiast vertelt wie je bent en waar je goed in bent. Vrij vertaald betekent 'elevator pitch' een verkooppraatje-in-de-lift. In de tijd van een ritje met de lift moet je jezelf presenteren als de ideale medewerker. Begin de elevator pitch met een sprankelende binnenkomer om de aandacht van de werkgever te trekken. Vervolgens vertel je wie je bent, waar je voor staat en wat je kracht is. De basis van iedere elevator pitch is zelfkennis. Je kunt niet aan iemand vertellen wat je wilt als je dat zelf niet weet. Weten wat je over vijf jaar wilt of een persoonlijke SWOT-analyse kunnen je hierbij helpen. Probeer je verhaal in ongeveer één minuut te vertellen. Dit betekent dat je honderd tot tweehonderd woorden hebt. Een korte, krachtige presentatie geven is lastig en vergt veel voorbereiding en oefening. Zet verschillende versies op papier, slaap er een nachtje over en oefen hem voor een bekende.

Kan ik mijn profiel ook op Ergobaan.nl zetten zonder digitale presentatie van mezelf?

Uiteraard ben je niet verplicht een digitale presentatie te uploaden. Bedenk wel dat het je een voorsprong zou kunnen geven op andere werkzoekenden.

Waarom is het handig om een profiel aan te maken?

Een profiel aanmaken op Ergobaan.nl helpt je verder! Verder bij het vinden van je (nieuwe) droombaan. Met behulp van je profiel kan Ergobaan.nl je vacatures laten zien die aansluiten op jouw competenties en wensen. Je bent bij Ergobaan.nl makkelijker te vinden voor werkgevers die op zoek zijn naar ergotherapeuten met jouw competenties. Hierdoor heb je een grotere kans op de perfecte match. Daarnaast kan Ergobaan.nl je regelmatig nieuw geplaatste vacatures mailen waardoor je altijd op de hoogte bent van het meest actuele aanbod. Je hoeft dus niet voortdurend zelf in te loggen! Om een profiel aan te maken, klik hier.

Wat maakt Ergobaan.nl anders dan andere vacaturesites?

Ergobaan.nl helpt je verder! Er kunnen zowel vacatures op geplaatst worden alsmede cv’s. In je zoektocht naar de ideale toekomstige baan heb je diverse mogelijkheden. Je kan zelf vele vacatures inzien en reageren en ook meteen je cv plaatsen. Een werkgever kan bij zijn/ haar geplaatste vacature in een top 4 aangeven wat de meest belangrijke items zijn. Bijvoorbeeld jaren werkervaring of net die ene scholing. De database van Ergobaan.nl verschaft de werkgever uiteindelijk een overzicht van cv’s waarin de grootste match bovenaan staat. Een puntenaantal in de kantlijn van de cv geeft aan hoeveel gelijkenis de cv heeft met de voorkeuren van de werkgever. Ergobaan.nl is een betrouwbare site waar op een scherp geprijsde manier de vacature geplaatst kan worden. Dit maakt het voor werkgevers aantrekkelijk om hier een vacature te plaatsen. Voor jou als werkzoekende betekent dit dat Ergobaan.nl dé plaats is om een (nieuwe) baan te vinden.

Wat is precies de ‘cv match’?

Een werkgever kan bij zijn/ haar geplaatste vacature in een top 4 aangeven wat de meest belangrijke items zijn. Bijvoorbeeld jaren werkervaring of net die ene scholing. De database van Ergobaan.nl verschaft de werkgever uiteindelijk een overzicht van cv’s waarin de grootste match bovenaan staat. Een puntenaantal in de kantlijn van de cv geeft aan hoeveel gelijkenis de cv heeft met de voorkeuren van de werkgever. Oftewel er wordt een match gemaakt.

Kan het dat ik als werkzoekende uiteindelijk een match heb met een werkgever aan de andere kant van het land?

Nee, het systeem van Ergobaan.nl houdt hier rekening mee. Er worden alleen matches gemaakt op basis van provincies.

Kan ik als werkzoekende ook direct actief solliciteren op een vacature die op Ergobaan.nl staat?

Ja, je kan via een link onder aan de vacature direct reageren richting de werkgever. Hiervoor wordt je eerst doorgeleid naar de pagina om een profiel aan te maken. Zodra het profiel gevuld is krijgt de werkgever deze gegevens gemaild. In deze mail staat duidelijk vermeld dat je als werkzoekende zelf actief solliciteert op de vacature en niet bij de werkgever terecht is gekomen via de ‘cv match’.

Geeft Ergobaan.nl mijn gegevens door aan derden?

Ergobaan.nl geeft geen gegevens door aan derden, tenzij jij daar zelf uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven of om wettelijke redenen. Lees onze voorwaarden voor meer informatie.